neděle 14. října 2007

RapidShare Návod-1část

Stahujeme

Předpokládejme, že jsme od někoho dostali odkaz na soubor uložený na RapidShare a my si chceme tento soubor stáhnout. Takový odkaz může vypadat například takto: http://rapidshare.com/files/43226883/13-sedylehy.wmv.html

Je-li odkaz klikací, stačí na něj kliknout. Pokud není, pak ho musíme "začernit" (tj. označit myší jako blok), klávesovou zkratkou CTRL+C zkopírovat do schránky, pak klepnout v internetovém prohlížeči do políčka pro zadání adresy a po jeho případném vymazání zmáčknout CTRL+V a stisknout klávesu Enter.


Ouha... může se nám objevit například toto dialogové okno:


To znamená, že soubor už se na serveru RapidShare nevyskytuje. Příčiny jsou v zásadě tyto:

  • máme v adrese odkazu chybu;
  • ten, kdo soubor na RapidShare nahrál, už ho odtamtud odstranil;
  • o stažení souboru nikdo delší dobu nejevil zájem, a tak byl odstraněn automaticky;
  • soubor byl odstraněn z důvodu zjištění nelegálního obsahu.

Předpokládejme, že soubor odstraněn nebyl: pak se nám objeví stránka, v jejíž dolní části nás čeká následující tabulka:


V této tabulce klikneme na tlačítko FREE, pod kterým se skrývá možnost stahování souborů pro neregistrované (neplatící) uživatele. V dolní části další stránky opíšeme kontrolní kód z obrázku a klikneme na tlačítko DOWNLOAD:


Internetový prohlížeč se nás většinou zeptá, co se souborem chceme udělat: nejlepší je klepnout na tlačítko Uložit, čímž zahájíme stahování:


Pozor, RapidShare si nerozumí s některými download managery: používáte-li na stahování souborů speciální program, nemusí stahování dopadnout úspěšně. V případě potíží postupujte tak, že když se vám objeví okno download mananageru ptající se, kam soubor uložit, klepněte na tlačítko Storno (Cancel). Pak by se vám mělo objevit klasické okno internetového prohlížeče pro uložení, které fungovat určitě bude.

První stahování máme tedy úspěšně za sebou a nyní už by vám používání RapidShare nemělo činit potíže. Jenže, život je krutý, smiřte se s tím... Může se vám z ničeho nic totiž objevit toto hlášení:


Toto hlášení znamená, že jste překročili limit stahování pro neregistrované uživatele. Máte na výběr dvě možnosti: buď počkat a vrátit se na stránky RapidShare po uplynutí uvedené doby nebo si pořídit placený premium účet. To víte, i RapidShare musí z něčeho financovat svůj provoz...

Žádné komentáře: